Teken & schilderlessen

Iedereen kan leren tekenen en schilderen

 

Altijd al je eigen schilderij of professionele tekening willen maken? Geef je dan op voor een cursus tekenen en schilderen. Ik leer je hoe je de verschillende technieken moet toepassen en geef tips om een mooi schilderij of natuurgetrouwe tekening te maken. De lessen vinden plaats op dinsdag en woensdag in mijn atelier in Neck, in de buurt van Amsterdam.

Therapeutische schilderles

Iedere dinsdagmiddag geef ik teken en schilderles voor mensen die geestelijk en mentaal veel te verwerken hebben. Want tekenen en schilderen werkt ontspannend. Je komt even tot rust door je helemaal uit te leven op het schilderdoek. Uiteraard werken we ook aan je teken- en schildertechniek en leer ik je om verschillende materialen te gebruiken. Er komen diverse thema’s aan bod zoals bloemen schilderen en portret schilderen, maar de nadruk ligt vooral op het loslaten van alle narigheid.
Dag & tijd: Elke woensdag van 13.00 tot 15.00 uur.
Prijs: Per les betaal je € 20,- incl. materiaal, koffie en thee.

 

Cursus actieve kunstgeschiedenis

Tijdens deze cursus doorlopen we de hele kunstgeschiedenis. Iedere les bestaat uit 2 delen: in het eerste deel geef ik uitleg over een bepaalde periode uit de kunstgeschiedenis en in het tweede deel maken de cursisten een kunstwerk dat past bij deze periode.  Zo hebben we al een keer middeleeuwse iconen geschilderd, een portret gemaakt volgens de oude meesters en Venus beeldjes uitgehouwen. Elke periode kan je inspireren tot een mooi kunstwerk. We gebruiken tijdens deze cursus verschillende materialen zoals krijt, speksteen, waterverf en klei. Super leuk voor iedereen, dus ook voor beginners!
Dag & tijd: Elke woensdag van 9:30 - 11:30 uur.
Prijs: Per les betaal je € 20,- incl. materiaal, koffie en thee.

 

Avondlessen tekenen en schilderen

Net als bij de les voor beginners, leer je tijdens de avondlessen te werken met verschillende materialen en teken- en schildertechnieken. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden. Wil je liever alleen tekenen? Dat kan natuurlijk ook.
Dag & tijd: Elke  woensdag van 20.00 tot 22.00 uur.
Prijs: €20 per les, incl. materiaal, koffie en thee.

 

 

kinderlessen.

Vind jij het leuk om te tekenen en te schilderen en zou je daar wel iets meer mee willen doen? Kom dan gezellig bij mij langs. Ik geef elke dinsdagmiddag schilder- en tekenles voor kinderen vanaf 7 jaar.
Wat doen we? 
Soms maken we een schilderij op doek, soms gaan we tekenen op papier en krijg je les  in hoe je goed kunt na tekenen. Maar we kunnen ook kunstwerken maken met klei, mozaïek of linoleum. 
Voor iedereen.
De lessen zijn voor iedereen, dus ook voor de kinderen die snel zijn geprikkeld, moeite hebben met sociale contacten, of iets te verwerken hebben. Tekenen en schilderen is erg rustgevend. Tijdens mijn creatieve lessen kunnen kinderen hun koppie even leegmaken. 
Dag & tijd: Elke dinsdagmiddag van 15:30 - 17:00
Prijs: per les betaal je 12,50 incl. materiaal, limonade en een snoepje. 

 


Interesse in de teken & schilderlessen? Schrijf je dan snel in want de lessen zitten bijna vol!