Schilderworkshops

Thema’s van de schilderworkshops
De workshops vinden plaats in mijn atelier in Neck, vlakbij Purmerend, Zaandam en Amsterdam. De prijs van de workshops varieert en ligt tussen €35,- en €50,- per persoon. Dit is inclusief alle materialen, koffie en thee. Op verzoek regel ik een heerlijke lunch of high tea.

Workshop boeddha schilderen


Bij de workshop boeddha schilderen hoor ik de cursisten vooraf vaak roepen: “Dat kan ik niet hoor!”. En dan vind ik het natuurlijk super leuk als ze enthousiast weggaan met een prachtig boeddha schilderij onder hun arm. Deze workshop bestaat uit 2 delen. Eerst gaan we aan de slag met de achtergrond. We gebruiken hiervoor acryl verf en laten onze fantasie de vrije loop. In het tweede deel maken we het hoofd van de boeddha met olieverf. Dit lijkt lastig, maar met wat begeleiding en tips is het eindresultaat steeds weer verbluffend. Het doek dat we gebruiken bij deze workshop is 40x40 cm. Voor een meerprijs van € 10,- per 10 cm is het ook mogelijk om voor een groter doek te kiezen.
Prijs: € 40 p.p. (exclusief BTW)

Tijd: van 11.00 tot 16.00 uur.

 

 

Workshop engelen schilderen

Het klinkt misschien zweverig, maar dat is het zeker niet. We beginnen met het trekken van engelen- of zogenaamde orakelkaarten. Iedereen trekt 3 kaarten. De kaart die jou het meeste aanspreekt, gebruik je als inspiratie voor je eigen schilderij. Onder mijn begeleiding ontstaat er gegarandeerd een prachtig, kleurrijk schilderij dat je zeker thuis durft op te hangen! Deze workshop duurt ongeveer 3,5 uur en we werken op doek van 40x50 cm.
Prijs: € 40,- p.p. (exclusief BTW)


 Tijd: van 11.00 – 14.30 uur.

 

 

Workshop elfjes schilderen


Tijdens deze workshop werken we met olieverf en leer ik je om licht en schaduw aan te brengen. Vooraf heb ik meerdere elfen op doek getekend. Je kiest de elf die jou het meest aanspreekt en gaat aan de slag. De schilderworkshop is geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden. Je bepaalt zelf hoe moeilijk het wordt. We werken tijdens deze workshop met doeken van 40x50 cm. Een groter doek is mogelijk voor een meerprijs van € 10,- per 10cm. De workshop duurt ongeveer 4,5 tot 5 uur.
Prijs: € 40,-- p.p. (exclusief BTW)

 Tijd: van 11.00 – 15.30

 

 

 

Workshop fruit schilderen

Door de eeuwen heen heeft men altijd stillevens van fruit gemaakt. Fruit is kleurrijk, heeft mooie vormen en als je fruit op de juiste manier schildert, ziet het eruit om op te eten! We werken tijdens deze workshop met olieverf. Ik leer je in een aantal stappen hoe je een mooie overgang kunt maken en een echt 3D effect krijgt. Het resultaat is vaak spectaculair. Na de workshop heb je de basistechnieken onder de knie om thuis je fruitschaal vast te leggen. We zijn ongeveer 3 uur bezig en werken op een doek van 30x30 cm. Een groter doek is mogelijk tegen een meerprijs.
Prijs: € 35,- p.p. 
(exclusief BTW)
Tijd: van 11.00 – 14.00 uur

 

 

 

Workshop harten schilderen

Tijdens deze workshop schilderen we het symbool van de liefde in 3D. We gebruiken hiervoor een doek van 40x40 cm en gaan aan de slag met acryl en olieverf. Eerst leven we ons uit op de achtergrond. Na een korte pauze schilderen we het hart met olieverf waarbij ik je leer om een mooie overgang te schilderen. De workshop duurt ongeveer 4 tot 5 uur en is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest.
Prijs:
€ 40,- p.p. 
(exclusief BTW)
Tijd: van 11.00 -

Ik geef ook een eenvoudige versie van deze workshop. Hierbij gebruiken we doeken van 15x18 cm en werken we alleen met acryl. Binnen een uur maak je een prachtig klein kunstwerk.
Prijs: € 17,50 p.p. 
(exclusief BTW)

 

 

Workshop mixed media. 

Laat je fantasie de vrije loop en schilder alles wat je wilt schilderen. We gebruiken veel verschillende materialen en het resultaat is geweldig. Bloemen, de zee, Holland, je kiest een thema waar jij gevoel bij hebt. Een ontzettend leuke workshop om samen met vrienden of familie te doen. We gebruiken bij deze schilderworkshop een doek van 50x50 cm en zijn ongeveer 3,5 uur bezig.
Prijs: € 49.99,- p.p.  
(exclusief BTW)
Tijd: van 11.00 – 14.30 uur.

 

Workshop paarden schilderen

Ben jij gek op paarden of heb je altijd al een schilderij van jouw eigen paard willen maken? Meld je dan aan voor de workshop paarden schilderen. Deze workshop bestaat uit 2 delen. We beginnen met de achtergrond en gebruiken hiervoor acrylverf. Na een korte pauze gaan we verder met olieverf en dan komen de paarden écht tot leven. Schilder jij je eigen paard? Zorg er dan voor dat je op tijd foto’s bij me aanlevert. Dan heb ik voldoende tijd om het doek voor te bereiden. We werken bij deze schilderworkshop met doek van 40x50 cm. Een groter doek is mogelijk voor een meerprijs van € 10,- per 10cm.
Prijs:
€ 39.99,- p.p. 
(exclusief BTW)
Tijd: van 11.00 tot 15.30 uur.

Deze workshop kan uiteraard ook gegeven worden met elk ander dier als thema.  

 

 

 

Workshop kerstkaars of kerstbal schilderen

Om alvast helemaal in de kerststemming te komen, geef ik in november en december de workshop kerstkaars of kerstbal schilderen. Een ontzettend leuk thema dat zich uitstekend leent voor het leren van schildertechnieken waarmee je licht en lichtweerkaatsing in je schilderij brengt. We zijn ongeveer 4 uur bezig met het schilderen van de kerstbal en met de kaars zijn we iets minder tijd kwijt. We werken tijdens deze workshop op een doek van
Prijs: € 35,- p.p. 
(exclusief BTW)
Tijd: van 11.00 – 14.00/15.00 uur