Over

De start van LeoniAtelier

10 jaar lang heb ik met veel plezier voor de klas gestaan als lerares geschiedenis. Maar eigenlijk wilde ik niets liever dan mijn passie volgen: tekenen en schilderen. Na mijn lerarenopleiding tekenen had ik een goede basis aan technieken. Ik besloot meer tijd te steken in het maken van schilderijen om zo mijn schildertechnieken te verbeteren. 4 jaar geleden nam ik afscheid van mijn baan in het onderwijs en startte ik mijn eigen atelier.

Schilderijen en werk in opdracht

Met de jaren heb ik een eigen stijl ontwikkeld: een combinatie van realistische schilderkunst met bontgekleurde, cartoonachtige tekeningen en patronen. Vooral het realistisch schilderen van dieren is iets dat ik graag doe. Ik zit dan met mijn neus dicht op het schilderij om zo haartje voor haartje toe te werken naar een levensechte vertoning van allerlei diersoorten. Benieuwd naar mijn schilderijen? Bekijk dan mijn portfolio.

Het maken van schilderijen in opdracht vind ik het leukst. Kunst is iets heel persoonlijks en ik zie het als een uitdaging om een schilderij te maken dat precies aansluit op het beeld dat mijn opdrachtgever in gedachte had.