Over

De start van LeoniAtelier

10 jaar lang heb ik met veel plezier voor de klas gestaan als lerares geschiedenis. Maar eigenlijk wilde ik niets liever dan mijn passie volgen: tekenen en schilderen. Na mijn lerarenopleiding tekenen had ik een goede basis aan technieken. Ik besloot meer tijd te steken in het maken van schilderijen om zo mijn schildertechnieken te verbeteren. 4 jaar geleden nam ik afscheid van mijn baan in het onderwijs en startte ik mijn eigen atelier.

Schilderijen en werk in opdracht

Met de jaren heb ik een eigen stijl ontwikkeld: een combinatie van realistische schilderkunst met bontgekleurde, cartoonachtige tekeningen en patronen. Vooral het realistisch schilderen van dieren is iets dat ik graag doe. Ik zit dan met mijn neus dicht op het schilderij om zo haartje voor haartje toe te werken naar een levensechte vertoning van allerlei diersoorten. Benieuwd naar mijn schilderijen? Bekijk dan mijn portfolio.

Het maken van schilderijen in opdracht vind ik het leukst. Kunst is iets heel persoonlijks en ik zie het als een uitdaging om een schilderij te maken dat precies aansluit op het beeld dat mijn opdrachtgever in gedachte had.

 

Teken- & schilderles en workshops schilderen

Naast het creëren van mijn eigen schilderijen, geef ik in mijn atelier ook teken- en schilderles. De lessen zijn voor zowel beginners als voor gevorderden. Ik geef schilderworkshops in verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld boeddha of koe schilderen. Deze laatste workshop vindt plaats op de boerderij tussen de koeien. Een unieke ervaring en erg leuk voor bijvoorbeeld een vrienden of familie uitje. Bekijk alle thema’s op de pagina workshops overzicht.

 

Wil jij ook leren tekenen en schilderen? Of wil je graag een workshop doen? Stuur dan een mail naar leoniatelier@hotmail.com of bel me op 0625171271.

Vanwege een operatie die halverwege augustus staat geplant kan ik tijdelijk geen schilderlessen en workshop geven. Ik zal hierna tussen de 6 weken en 3 maanden moeten revalideren. De teken en schilderlessen zal ik weer oppakken vanaf november en de eerste workshop staat geplant voor 31 oktober.